Sergio Aparicio Rodríguez

Sergio Aparicio Rodríguez

Sergio Aparicio Rodriguez begon zijn studie viool op 11-jarige leeftijd in Vigo (Spanje). Hij studeerde aan het Conservatorio Superior de Música of Vigo bij Leonardo Blanco Novoa. Hier won hij de 1ste prijs bij het 1er Concurso de Intérpretes del Conservatorio de Vigo. Hij nam deel aan de Academie van het Galicia Symphony Orchestra en de Galicia Royal Philharmonic. Later remplaceerde hij regelmatig bij beide orkesten.
Ook studeerde hij oude muziek aan de Escuela de Altos Estudios Musicales (Santiago de Compostela) bij Gregori Nedobora.

Dankzij een Erasmusbeurs vervolgde Sergio zijn opleiding aan de Hochschule für Musik und Theater in München bij Ingolf Turban en uiteindelijk deed zijn Master-opleiding viool in Rotterdam bij Gordan Nikolic. Sergio nam tijdens deze studie deel aan de Academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Sergio was tussen 2010 en 2013 lid van het Schleswig-Holstein Festival Orchestra. In Nederland remplaceerde hij onder meer in het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest, HET Symfonieorkest en het Rotterdam Ensemble.
Daarnaast is Sergio als kamermusicus actief. Hij is primarius van het Cassado String Quartet, dat optreedt door heel Nederland. Het Cassado Quartet studeerde aan de Nederlands Strijk Kwartet Academie, waarbij het onder andere les kreeg van leden van het Daniel Kwartet.

Sergio speelt op een Franse viool van Jacques Pierre Thibout van rond 1870.