Sabine Poiesz

Sabine Poiesz

Sabine Poiesz viool
Sabine Poiesz (1987) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt en vervolgde haar masteropleiding bij Elisabeth Perry aan het Conservatorium van Utrecht, die zij in 2014 succesvol afsloot. Vervolgens zette Sabine haar post-graduate voort bij de gerenommeerde violist Lavard Skou-Larssen aan het Mozarteum te Salzburg.
 Deze studie werd mede mogelijk gemaakt door het winnen van de YoungTalent Award 2014, aangeboden door het Prins Bernhard Fonds.

Sabine volgde masterclasses bij o.a. Maxim Vengerov, Thomas Brandis, Zakhar Bron en Ivry Gitlis. Ze speelde in diverse orkesten, zoals Salzburg Chamber Soloists, BOHO Players, deFilharmonie van Antwerpen, le Concert Olympique en Hamburger Camerata.
Meerdere malen speelde Sabine op het Gergiev Festival en in 2014 werd ze uitgenodigd om bij het Amerikaanse Avalon Quartet in te vallen op het Icicle Creek Chamber Music Festival te Washington.
Haar liefde voor kamermuziek deelt ze o.a. met de harpiste Milou de Rooij in Duo Danae en het HKU pianotrio waarmee ze in 2013 haar debuut maakte in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Ook speelde ze kamermuziek met leden van London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 
Solorecitals gaf ze in Europa, Azië en Amerika o.a. met pianist Jeroen Bal, Elena Braslawsky en Alex Le.

In 2007 droeg de jonge Nederlandse componist Rens Tienstra “Dance of the Doll” aan haar op. Sabine bespeelt een Bailly uit 1887 en heeft een strijkstok van Cuniot-Hury in bruikleen, beiden ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze is een alumna van onder meer Keshet Eilon (Israël) en Menuhin Academy Gstaad (Zwitserland).