Emmy Storms

Emmy Storms

Emmy Storms (603x800)Emmy Storms (1988) begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd volgens de Suzuki-methode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. Reeds op achtjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij achtereenvolgens lessen kreeg van Qui van Woerdekom en Koosje van Haeringen. Zij studeerde hoofdvak viool bij Jaring Walta en sloot zowel Bachelor als Masteropleiding af met een tien en onderscheiding. Daarna kreeg zij nog lessen van Philippe Graffin in Brussel.

Emmy won prijzen bij meerdere concoursen, o.a. Prinses Christina Concours, Iordens Viooldagen en ‘Davina van Wely Concours’. In 2009 en 2011 eindigde ze als laureaat tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back bij welk laatste concours haar in 2011 ook de NTR-prijs voor het verplichte werk werd toebedeeld. Ook ontving zij de Anton Kersjesprijs en speelde zij als ‘Artist in Residence’ tijdens de Muziekzomer van het Nationaal Jeugd Orkest, waar zij eerder ook concertmeester was, het vioolconcert van Korngold. In de zomer 2014 won zij samen met pianiste Cynthia Liem, waarmee ze het Magma Duo vormt, de eerste prijs bij het Sion Festival 2014 (Zwitserland). Het Magma Duo was in mei 2015 finalist van de Dutch Classical Talent Award.
Daarnaast speelt Emmy in het Trio Suleika en hebben verschillende soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek haar bijzondere belangstelling. Ze speelt Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek met gitarist Pedro Diaz en heeft een volksmuziekgroep ‘Looking for Matthew’. Emmy is sinds de oprichting concertmeester van het Ciconia Consort.

Emmy speelt op een viool van Ferdinando Gagliano, gemaakt in Napels ca. 1778, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Emmy is sinds de oprichting concertmeester van het Ciconia Consort.