Emmy Storms

Emmy Storms

Emmy Storms studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jaring Walta en sloot zowel Bachelor als Masteropleiding af met een tien en onderscheiding. Zij vervolgde haar studie bij Philippe Graffin in Brussel.
Emmy won prijzen bij meerdere concoursen, o.a. Prinses Christina Concours, Iordens Viooldagen en Davina van Wely Concours. Zowel in 2009 als 2011 eindigde ze als laureaat tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Bij dit laatste concours werd haar ook de NTR-prijs voor het verplichte werk toebedeeld. Ook ontving zij de Anton Kersjesprijs en speelde zij als ‘Artist in Residence’ tijdens de Muziekzomer van het Nationaal Jeugd Orkest, waar zij eerder concertmeester was, het vioolconcert van Korngold. In de zomer 2014 won zij samen met pianiste Cynthia Liem, waarmee ze het Magma Duo vormt, de eerste prijs bij het Sion Festival 2014 (Zwitserland). Het Magma Duo was in mei 2015 finalist van de Dutch Classical Talent Award. Onlangs won Emmy de GrachtenfestivalPrijs 2019. Als onderdeel van deze prijs zal zij ‘Artist in Residence’ zijn van het Grachtenfestival 2020.

Daarnaast speelt Emmy o.a. in het Trio Suleika en hebben verschillende soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek haar bijzondere belangstelling. Ze speelt Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek en heeft een volksmuziekgroep ‘Looking for Matthew’. Emmy is sinds de oprichting concertmeester van het Ciconia Consort.
Emmy speelt op een viool van Ferdinando Gagliano, gemaakt in Napels ca. 1778, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.