Orkest

Orkest


Door verrassende programma’s en hoge speelkwaliteit vinden concerten van het Ciconia Consort in steeds bredere kring erkenning. Het orkest wil niet alleen een concert bieden maar een echte avond of middag uit. Daarbij worden concertprogramma’s vaak gecombineerd met andere disciplines zoals; theater, literatuur en wetenschap. De concerten spelen regelmatig in op maatschappelijk actuele thema’s. Met recht kan Ciconia Consort zich een eigentijds klassiek ensemble noemen.

De concertpraktijk van het orkest is in 6 jaar uitgegroeid van 4 concerten per seizoen in Den Haag naar meer dan 20 concerten door heel Nederland. Het Ciconia Consort streeft naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren. Daarnaast zijn speelvreugde en energiek musiceren altijd het ideaal. Het orkest heeft een breed repertoire opgebouwd en speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook veel onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma.
Ciconia Consort werkte samen met solisten als; Pieter Wispelwey, Paolo Giacometti, Peter Gijsbertsen, Lavinia Meyer, Karin Strobos, Lilian Farahani en wetenschappers en schrijvers als Pieter Waterdrinker, Maarten van Rossem, Rosita Steenbeek en Willem Otterspeer.

In december 2018 verscheen de debuut CD van Ciconia Consort: French Music for String Orchestra bij het label Brilliant Classics, die door internationale pers lovend werd ontvangen.
Het Ciconia Consort verzorgde optredens door heel Nederland en zal binnenkort ook concerten geven in België. Daarnaast was het orkest te horen en te zien in radioprogramma’s zoals; Spiegelzaal, Vrije Geluiden, Muziekfabriek en Muziekwijzer en op televisie bij Podium Witteman.