Madi Luimstra

Madi Luimstra

De Brits-Nederlandse altvioliste Madi Luimstra behaalde haar bachelordiploma aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, waar ze studeerde bij Matthew Jones en Emmanuella Reiter. In 2019 voltooide ze haar masteropleiding bij Richard Wolfe aan het Conservatorium van Utrecht. Masterclasses volgde zij bij Kyril Zlotnikov (Jerusalem Quartet), Jack Liebeck en Eldar Nebolsin.

Als fervent orkestmusicus trad ze op in heel Europa in concertzalen zoals de Philharmonie Berlin, Teatro la Fenice, Het Concertgebouw, Royal Festival Hall en de O2 Arena in Londen. Tijdens haar 4-jarige lidmaatschap van de orkestacademie, Ljubljana International Orchestra, werd ze geselecteerd om met het Koninklijk Concertgebouworkest op te treden in een concert onder leiding van Daniele Gatti.

Ook in de kamermuziek is Madi actief. Ze maakt deel uit van het Florestan Ensemble, met wie ze heeft opgetreden in Parijs, Lissabon en Nederland.

Als veelzijdig musicus treedt Madi naast klassieke muziek op in allerlei  andere muziekgenres. Zo remplaceerde zij in het Metropole Orkest en trad ze op met de Londense jazzband Maisha (CD: There is a Place) en de progressieve rockmuzikant, Rick Wakeman (The Myths and Legends of King Arthur – 2016 uitgebreide editie).