Laura Roura

Laura Roura

Laura Roura i Foixà kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste cellolessen van Pau Ferrer. Ze vervolgde haar cellostudie bij Mark Friedhoff in Barcelona en aan het Professionele Conservatorium van Girona bij Josep Bassal. Ze nam deel aan de Internationale Muziekcursus in Cervera (Spanje) waar ze les kreeg van Laurentiu Sbarcea en Amparo Lacruz.

Op haar 18e werd Laura toegelaten tot de bachelor opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Timora Rosler. Vervolgens studeerde ze voor haar Master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Larissa Groeneveld. Masterclasses volgde zij o.a. bij François Ragot, Lluis Claret, Peter Thiemann, Gary Hoffmann en Dimitri Ferschtman.

Laura speelde in verschillende jeugdorkesten zoals Athenea Orchestra (Girona), Young National Orchestra of Catalonia, Young Orchestra of the Catalan Countries en S.XXI Orchestra.
Ze remplaceert regelmatig bij orkesten zoals Holland Orkest Combinatie, Noord Nederlands Orkest en Promenade Orkest.

Naast orkestspel heeft Laura affiniteit met het lichte muziekgenre. Zo werkte ze samen met popsongwriter Emil Landman aan zijn eerste album “Colors and their Things”. Ze nam twee albums op met de Spaanse songwriter Guadi Galego, maakte samen met haar popband een tournee door Spanje en toerde met de band De Kik door Nederland. Als soliste trad zij in 2019 op bij het Fringe Festival Amsterdam, als onderdeel van de theater-dans productie Project Zahira. Ook startte Laura een eigen project genaamd Amaltea, waarvoor ze zelf muziek schrijft.

De laatste jaren heeft Laura zich ook toegelegd op educatie voor kinderen, met onder meer muziekworkshops in Haarlem en Den Haag.