Kardelen Buruk

Kardelen Buruk

De Turkse altvioliste Kardelen Buruk begon op 8-jarige leeftijd met vioollessen en schakelde op 12-jarige leeftijd over op de altviool. In 2014 studeerde ze af aan het conservatorium in Istanbul , waarna ze haar studie vervolgde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Asdis Valdimorsdottir. In juni 2020 voltooide ze haar Master of Music opleiding bij Mikhail Zemtsov met onderscheiding.
Ze nam deel aan het Academia Internacional de Música de Solsona (AIMS) Festival en ontving een beurs voor de masterclass aan de Idyllwild Academy in de VS. In 2014 volgde ze de International Music Masterclass in Apeldoorn bij Nobuko Imai. Overige masterclasses volgde ze o.a. bij Gilles Apap, Gilad Karni, Mikhail Kugel en Garth Knox. Als orkestmusicus speelde ze onder leiding van o.a. Valery Gergiev en Jac van Steen.
Op het International Viola Congress 2018 presenteerde Kardelen in Theater Hofplein Rotterdam haar muziektheaterproductie ‘Moonwalk’.
Met haar altvioolduo Black Büyü won ze de eerste prijs op De Grote Kamermuziek Prijs 2019.
Ook is Kardelen Buruk erg geïnteresseerd in onderwijs en het ontwikkelen van inclusiviteit. Ze werd geselecteerd voor The Global Leaders Program, waarmee ze in 2019 door Chili en Jamaica reisde om de toegang tot en de impact van muziek in achtergestelde gemeenschappen te vergroten.
In Den Haag heeft Kardelen het initiatief ‘Music Bridge’ opgericht om concerten te presenteren voor achtergestelde gemeenschappen en sinds 2019 presenteert ze concerten voor de Turkse gemeenschap in Den Haag.