Jobine Siekman

Jobine Siekman

Celliste Jobine Siekman studeerde in Den Haag aan de (middelbare) School voor Jong Talent, bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman, en vervolgens bij Harro Ruijsenaars in Göteborg.
Aan de Royal College of Music in Londen studeerde zij bij Melissa Phelps en Richard Lester, waar zij in juli 2020 haar Master of Performance studie afrondde als Irene Hanson scholar. Voor het jaar 2019-2020 werd zij hier aangesteld als de Mills Williams Junior Fellow.

Jobine won de tweede prijs van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en de derde prijs bij het Nationaal Cello Concours 2016. In 2016 ontving ze ook de Anna Shuttleworth prijs voor haar vertolking van Bach in het Cello Concours van de Royal College of Music en werd daarna uitgenodigd om de tweede Bach Suite in het RCM Show case concert in Wigmore Hall te spelen. Ze was meerdere malen te horen op Radio West in live uitzendingen vanuit de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en op BBC Radio 3. In oktober 2019 maakte ze haar debuut als soliste met het Simon Bolivar Orkest in het celloconcert van Schumann.
Jobine trad op als soliste in celloconcerten van Haydn, Saint-Saëns en Shostakovich. Ook maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensembles zoals het Alkyona Quartet en het Chloé Trio.