Emma Rhebergen

Emma Rhebergen

Emma Rhebergen begon met vioolspelen toen ze 5 jaar oud was bij Lenneke Willems aan muziekschool “het Koorenhuis” in Den Haag. Ze vervolgde haar studie bij Elinoor van Duijne Strobosch en bij Koosje van Haeringen aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens studeerde Emma aan de vakopleiding van hetzelfde instituut bij Vera Beths, waar zijn in 2016 met onderscheiding afstudeerde. Haar Master opleiding volgde zij bij Yuzuko Horigome aan het Conservatorium van Maastricht.

Emma volgde masterclasses bij onder andere Petru Munteanu, Ulrike Dannhofer, Weidong Tong, Stephan Picard, Peter Brunt, Theodora Geraets, Frederieke Saeijs en Bart Schneemann en won prijzen op het Prinses Christina Concours 2012, waaronder een eerste prijs met haar viool-duo in de finale van Rotterdam. Eveneens in 2012 won ze met een trio de eerste prijs op het concours voor ensembles van het “Kamermuziek Festival Hoorn”. In 2016 was Emma halve finalist op het Oskar Back Concours en viel zij op met haar viool-dans duet “Danse des Ombres”, i.s.m. danseres Vera Goetzee, tijdens de vrije performance opdracht.

Emma speelde als concertmeester in het Nationaal Jeugdorkest. Ze trad meerdere malen solistisch met orkest op en speelt in verschillende kamermuziekensembles, zoals “Pieters Angels”. In mei 2010 was Emma te zien in het TV programma “Vrije Geluiden”.
Emma is sinds de oprichting in 2012 lid van het Ciconia Consort.