Emma Rhebergen

Emma Rhebergen

De Nederlandse violiste Emma Rhebergen is een veelzijdige musicus, met een grote liefde voor kamermuziek. Zij treedt veelvuldig op in onder meer haar ensembles Chekhov trio, StringWood Ensemble en als duo met pianiste Michelle Chow, als ook als soliste en in verschillende (kamer)orkestformaties.
Zij begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen, werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij les had van Koosje van Haeringen, en volgde haar Bacheloropleiding aan hetzelfde instituut in de klas van Vera Beths. Zij vervolgde bij Yuzuko Horigome haar master aan het conservatorium van Maastricht en behaalde in 2019 met grootste onderscheiding het examen concertmusicus aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
Tijdens verschillende nationale en internationale competities heeft Emma succesvol opgetreden, zowel als soliste als in kamermuziek. Zij won eerste prijzen op het Prinses Christina Concours (2012) en het concours voor kamermuziekensembles van het Internationaal kamermuziekfestival Hoorn (2012), in 2016 was zij met het Metis Strijkkwartet finaliste van het concours “de Grote Kamermuziekprijs” in Rotterdam, zij was tweemaal (2016 en 2018) halve finaliste van het Oskar Back vioolconcours in Nederland en won met haar Chekhov trio de tweede prijs en speciale KCB award op de internationale muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel (2018).
Emma is ook regelmatig als orkestmusicus op het podium te vinden. Op dit moment is Emma aanvoerder tweede violen van het Ciconia Consort, en speelt zij regelmatig in het Ataneres Ensemble uit België. Gedurende haar studie maakte zij meerdere malen deel uit van het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest (NJO), waar zij in de winter en het voorjaar van 2015 concertmeester was.
Als soliste met orkest was Emma te horen in werken van Vivaldi, Bach, Mozart, Mendelssohn, Schumann, Dvorak, Weill en Shostakovich.
Sinds 2019 woont Emma in Brussel. Ook heeft zij een vioollespraktijk in Den Haag.