Emma Rhebergen

Emma Rhebergen

Emma Rhebergen begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was, werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninkijk Conservatorium Den Haag bij Koosje van Haeringen en volgde haar Bacheloropleiding aan hetzelfde instituut in de klas van Vera Beths, waar zij met onderscheiding afstudeerde. Haar Master opleiding volgde zij bij Yuzuko Horigome aan het Conservatorium van Maastricht.
Emma won verschillende (eerste) prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours en het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. In 2016 was zij met haar strijkkwartet finaliste van het concours “de Grote Kamermuziekprijs” Rotterdam en tweemaal bereikte zij de halve finale van het Oskar Back vioolconcours. In 2018 won zij met haar Chekhov pianotrio de 2e prijs en KCB award van de International Music Competition Triomphe de l’art, in Brussel.
Emma speelde als concertmeester in het Nationaal Jeugdorkest. Ze trad meerdere malen solistisch met orkest op in werken van Vivaldi, Bach, Mozart, Schumann, Dvorak, Weill en Shostakovich. Naast het succesvolle Chekhov trio, maakt Emma deel uit van het Metis strijkkwartet en vormt zij een duo met pianiste Michelle Chow. Emma is aanvoerder tweede violen in het Ciconia Consort.