Ella van der Mespel

Ella van der Mespel

Ella van der Mespel, geboren en getogen in Nieuw Zeeland, begon al op jonge leeftijd met muzieklessen. In Nieuw Zeeland speelde Ella in verschillende orkesten en ze deed veel ervaring op met kamermuziek. In 2011 verhuisde Ella naar Nederland om haar muzikale opleiding voort te zetten. In september 2017 heeft ze haar Master opleiding afgerond aan het Codarts- Conservatorium in Rotterdam bij Gordan Nikolic en Goran Gribajcevic.

Ella speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en als academist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Momenteel maakt zij deel uit van het Robert Quintet, speelt zij in het Libero Strijkorkest en remplaceert ze bij het Noord Nederlands Orkest.
In 2015 werd Ella genomineerd voor de EMIR Steyerbergprijs en in 2017 won ze de tweede prijs in de competitie Prix d’Harmonie. Ze is recentelijk geselecteerd om deel te nemen in de Classical Next conventie.
In juni 2014 soleerde Ella met het vioolconcert van Tsjaikovski met het Muse Art Studenten Orkest Utrecht. Verder heeft ze opgetreden in een strijkkwartet samen met jazzpianist Bert van den Brink en in 2014 heeft ze met haar pianotrio in een uitverkochte Kleine Zaal van Het Concertgebouw gespeeld.
Ella heeft naast klassieke muziek een passie voor jazz waar ze haar masterscriptie aan wijdde.