Zomerse Romantiek met Ciconia Consort

Zomerse Romantiek met Ciconia Consort

Een zomers concert

met Karin Strobos 

 

 


Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
met stersoliste Karin Strobos, mezzosopraan


Vrijdag 11 juni – 19.00 en 21.15 uur UITVERKOCHT 
Let op! Aangepaste locatie: Paleiskerk, Den Haag
kaarten


Programma
Carl Reinecke (1824-1910) – delen uit: Serenade voor strijkorkest
Richard Wagner (1813-1883) – Wesendoncklieder
Antonín Dvořák (1841-1904) – Serenade voor strijkorkest
Philipp Friedrich Silcher (1789-1860) – Die Loreley

Ciconia Consort en stersoliste Karin Strobos presenteren een romantisch zomers programma met verhalen over liefde en verleiding. We volgen nog steeds de sprookjesachtige route van de Rijn, zoals u het programma Rheingold van februari heeft moeten missen, met de strijkersserenade van Carl Reinecke en het lied Die Loreley van Silcher. Karin Strobos laat haar sprankelende stem horen in De Wesendonck Lieder van Wagner, getoonzet op vijf gedichten van Mathilde Wesendonck. Maar als pièce de résistance van het concert nemen we u ook mee naar de Bohemen met de prachtige Serenade voor strijkers van Dvořák.


Karin Strobos
In 2011 viel Karin Strobos in als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss bij De Nationale Opera onder leiding van Sir Simon Rattle. Haar optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC Handelsblad als de Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Strobos is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen. Bij De Nationale Opera vertolkte zij ook de rollen Flora La Traviata en Phénice Armide.

Karin Strobos studeerde bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar zij in 2009 haar Masterdiploma met onderscheiding ontving. Daarnaast kreeg zij zanglessen van o.a. Brigitte Fassbaender en Margreet Honig. Van 2009 tot 2011 behoorde zij tot het vaste ensemble van Opera Zuid en bij de Nederlandse Reisopera zong zij Cherubino en Rosina Barbiere di Siviglia Flora in La TraviataGedurende vijf seizoenen was Karin Strobos vast ensemblelid bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar vertolkte ze rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki, Zerlina, Idamante, Dorabella, Rosina en Siébel en Amando.

Karin Strobos trad als soliste op bij alle grote Nederlandse orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.a. met werken van Mahler en Wagner. Willem Jeths schreef speciaal voor haar twee delen in zijn eerste symfonie, waarmee zij haar debuut maakte in de Zaterdagmatinee in Het Concertgebouw met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart. Ciconia Consort werkte eerder succesvol samen met Karin Strobos met de Wesendoncklieder van Wagner.