Muziek en dans uit Armenië

Muziek en dans uit Armenië

met Abovian, Armeense Culturele Vereniging


Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
Abovian, dans, olv Lusik Nersesyan


Houdt u er rekening mee dat u bij komende concerten de CoronaCheck app nodig heeft.

Donderdag 11 november – 20:15 
Dakota Theater, Den Haag 
KAARTEN


Programma
Edward Mirzoyan (1921-2012) – Shushanic 
Erzerumi Shoror
Khachatur Avetisyan (1926-1996) – Tsaghkats Baleni
Eduard Hayrapetyan ( geb. 1949) – “The Lost Balloon” for string orchestra
Khachatur Avetisyan (1926-1996) – Im Yegheg
Sulkhan Tsintsadze (1925-1992) – 5 Miniatures on Georgian Folk Themes
Komitas (1869-1935) – Vagharshapati Par (transcriptie Aslamazyan)

Het Ciconia Consort presenteert samen met de Armeense Culturele Vereniging Abovian een prachtige Armeense avond met muziek en dans.
De Republiek Armenië ligt in de zuidelijke Kaukasus; het is een bergachtig gebied op een kruispunt van culturen. Dit resulteert in een eigen, buitengewoon rijke en afwisselende muziekcultuur. Het concert kent zowel folklore als meditatieve mystiek; onbekende, nieuwe klanken, maar toch vertrouwd en dichtbij!
De stijlvolle Armeense dansen worden uitgevoerd door de dansgroep van de Vereniging Abovian, waar de Armeense cultuur al sinds 1984 centraal staat. De dansgroep staat onder leiding van docente Lusik Nersesyan. 

Het concert is zonder pauze. Na afloop nodigen we u graag uit voor een gezellig drankje in Armeense sferen.

Foto: Jan Hordijk Danseres: Lusik Nersesyan

 

Abovian

Al vanaf 1984 is de Armeense Culturele Vereniging Abovian actief in Den Haag. Veel Hagenaars kennen de actieve Armeniërs in Den Haag inmiddels door tientallen optredens van de dansgroep en van de zanggroep Abovian, onder meer bij Parkpop, Embassy Festival, Culturele Haagse Parade en het Uitfestival.

Naast optredens zijn er ook andere activiteiten bij het Armeense Culturele Centrum. Niet alleen de cultuur wordt er beleefd en doorgegeven aan volgende generaties, ook de Armeense taal. In het clubgebouw aan de Weesperstraat worden wekelijks Armeense taallessen gegeven aan kinderen van verschillende leeftijden. Ook volwassenen, die de taal willen leren, zijn welkom. Daarnaast zorgt de Vereniging al jaren voor lezingen voor de buurt – over onderwerpen op het gebied van gezondheid en maatschappij -, schaaklessen, schaaktoernooien, en culturele feesten ter gelegenheid van Armeense feestdagen.

De Vereniging Abovian koestert de contacten binnen de Nederlandse en specifiek de Haagse samenleving. Zoals ook op 11 november het geval is in de samenwerking met Ciconia in het gezamenlijke eerbetoon aan de Armeense cultuur.