Carlos Nicolás Alonso

Carlos Nicolás Alonso

De Spaanse cellist Carlos Nicolás Alonso,

foto Anita Pantus

begon met muzieklessen in zijn geboortestad Valladolid en vervolgde zijn cello-opleiding in Salamanca bij Aldo Mata. In 2012 verhuisde hij naar Den Haag voor zijn Master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Lucia Swarts en Michel Strauss. Masterclasses kreeg hij van Anner Bijlsma, Roger Regter, Harro Ruijsenaars en Dmitri Ferschtman. Carlos heeft zich daarnaast ook verdiept in de historische uitvoeringspraktijk. Hij studeerde daartoe barokcello bij Lucia Swarts. Ook kreeg hij les van docenten als Jaap ter Linden, Bart van Oort, Albert Brüggen, Pieter Wispelwey, Christph Henkel en Marc Coppey.
Hij won prijzen op verschillende concoursen, zoals de 2e prijs in de “Competition of Musical Interpretation” in Valladolid, 1e prijs en 2e prijs in het “Concurso Diputación de Toledo”, 2e prijs met Trio Kyoss, in Concurso ArteJoven.
Carlos remplaceerde bij orkesten zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Nederlandse Bachvereniging, Castilia y León Symfonie Orkest, Holland Barok, Residentie Orkest, Residentie Bach Ensembles en Orquesta Ciudad de Palencia. Kamermuziek speelde hij in de ensembles Concerto Valiante, Lichtental Quintet, Cervantes Quintet en Trio Kyoss.
Hij soleerde met celloconcerten van Saint-Säens, Haydn, Boccherini, Dvořák en de Symphony Concertante van Prokofiev. Naast Ciconia Consort maakt Carlos deel uit van het Sarasvati Trio.