Burcu Ramazanoglu

Burcu Ramazanoglu

De Turkse violiste Burcu Ramazanoğlu studeerde aan de Bilkent University in Ankara bij Nil Cetiz. Als Erasmus student volgde zij, tijdens deze Bachelor opleiding, een half jaar lessen aan het Conservatorio Superior de Musico in Vigo (Spanje) bij Mario Perez. In 2016 verhuisde Burcu naar Nederland om bij Gordan Nikolic te studeren aan Codarts in Rotterdam, waar zij in 2018 haar Master Diploma behaalde.
Masterclasses volgde zij bij o.a. Michael Ellison, Ulf Schneider, Gürer Aykal, Natanel Draiblate, New Hellenic Quartet and Mintcho Mintchev.

Burcu speelde in het Grieks-Turks Jeugdorkest en het Turkish Union Orchestra,  maakte Europese tournees met de Animato Philarmony en het World Youth Orchestra, en speelde in het World Piece Orchestra in de VS, in het Young Metropole (Nederland), het Bilkent Symphony Orkest en Bahçeşehir Chamber Orchestra (Turkije), e.a. Daarbij speelde zij onder bekende dirigenten als Valery Gergiev, Thierry Fisher en Vladimir Ashkenazy.

De afgelopen jaren was Burcu concertmeester en solist bij het Valerius Studentenorkest, Bataafs Symphonie Orkest en La tempesta Ensemble. Zij soleerde o.a. in Fazıl Say’s vioolconcert 1001 Nights in the Harem, dat zij ook speelde op haar Master Eindexamen samen met het Codarts Orkest.

Ook als viooldocente is Burcu actief. Zij heeft o.a. vioolles gegeven aan de Semih Arıkan Music School.