Blanca Sanchez

Blanca Sanchez

Blanca Sánchez (1992) begon haar muzikale opleiding op negenjarige leeftijd aan het Conservatorio Profesional de Música de Salamanca bij Juan Mesana. In 2011 ontving zij een buitengewone onderscheiding voor professionele muziekeducatie van de provincie Castilla y León.
Ze vervolgde haar studie altviool bij José Manuel Román aan het Conservatorio Superior de Música de Aragón in Zaragoza. Masterclasses volgde Blanca bij Kennedy Moretti en leden van het Quiroga Quartet (kamermuziek) en bij Silvia Márquez (barok interpretatie).

In 2013 verhuisde Blanca naar Nederland, waar zij eerst bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde en uiteindelijk in 2019 haar Master Diploma altviool behaalde bij Richard Wolfe aan het HKU Conservatorium Utrecht. Ook specialiseerde zij zich verder op het gebied van oude muziek bij Sayuri Yamagata, Shunske Sato en Antoinette Lohmann.
Blanca was lid van verschillende jeugdorkesten, zoals het Joven Orquesta Nacional de Cataluña (JONC), Joven Orquesta Sinfónica de Castilla y León (JOSCYL) en het Nederlands Jeugd Orkest (NJO).
Ze speelde een productie bij De Nationale Opera met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, remplaceert regelmatig bij het Orkest van het Oosten (Phion) en maakt onderdeel uit van het Libero Strijkorkest, Kamerorkest van het Noorden en De Nieuwe Philharmonie Utrecht. Ook speelt zij bij verschillende orkesten in Duitsland.

Ook in de kamermuziek is Blanca actief; ze is lid van het Meraki Trio (klarinet, altviool en piano) en Cuarteto Aguamarina.