Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid Ciconia Consort
Ciconia Consort omarmt de Fair Practice Code en eerlijke beloning. Sinds jaar en dag hanteert Cinconia Consort het beleid dat alle werkzaamheden binnen de organisatie als even belangrijk worden geacht. Dit brengt met zich mee dat iedereen (dirigent, musici, directie, medewerkers) een gelijke beloning voor de werkzaamheden ontvangt.
Bestuursleden ontvangen geen beloning of vergoeding van onkosten.

Beleidsperiode 2021-2024
Ciconia Consort beloont momenteel zijn musici volgens de repetitie- en concerttarieven van de CAO Remplaçanten van de Nederlandse BIS-Orkesten 2019. Deze tarieven zijn opgenomen in de meerjarenbegroting 21-24. Daar bovenop zijn media- en eindejaarsvergoedingen uitbetaald. Dankzij indexeringen van subsidies, konden de repetitie- en concerttarieven afgelopen jaren een aantal malen worden verhoogd.

Beleidsperiode 2025-2028
Sinds 2022 bestaat de CAO van de NAPK muziekensembles 2022 – 2024. In de beleidsperiode 2025-2028 richt Ciconia Consort zich naar deze CAO, die goed aansluit bij de Fair Practice Code en eerlijke beloning en goed bij de omvang van ons ensemble past. Wij stappen daarmee onder andere over van een vergoeding per dienst voor de musici naar een vergoeding per uur.

Het basisprincipe van Ciconia Consort is dat iederéén in de organisatie even belangrijk is en een gelijke beloning verdient. Dit zit in het DNA van Ciconia. Dat betekent dat Ciconia Consort op dit punt een ten opzichte van de cao afwijkt. De zakelijk leider zal niet méér dan de musici verdienen en de productieleider niet mínder dan de musici.