Anna Steenhuis

Anna Steenhuis

Anna Steenhuis

Anna Steenhuis kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd aan de muziekschool in Leiden. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma werd Anna toegelaten in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze zette haar studie voort bij Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium en sloot deze in 2013 succesvol af. Anna vervolgde haar opleiding aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Rudolf Koelman.
Zij nam deel aan verschillende cursussen en masterclasses, zoals de Masterclasses Burg Feistritz en het Orlando Festival, en kreeg daarbij les van onder meer Kristof Barati, Lex Korff de Gidts, Eszter Haffner, Gwendolyn Masin, Elisabeth Perry, Frederieke Saeijs, Jan-Willem de Vriend en Richard Wolfe. Kamermuziekles kreeg ze onder andere van leden van het Ad Libitum Quartet en het Utrecht String Quartet.
Anna speelde drie jaar in het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waarvan twee jaar als concertmeester, en nam meerdere malen deel aan de NJO Summer Academy, ook als aanvoerder en concertmeester.
In november 2011 speelde ze als soliste met het kamerorkest van het Utrechts Conservatorium onder leiding van Hans Leenders. Anna remplaceerde onder andere bij HET Symphonie Orkest en Combattimento Consort Amsterdam en is sinds 2013 lid van het Ciconia Consort.
Anna bespeelt een viool gebouwd door Joseph Hel, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.