Anna Britala

Anna Britala

De Letse violiste Anna Britala begon op haar zesde met vioollessen bij Igors Doriņš. In Letland haalde zij in 2005 de 3e prijs in de Latvian National String Players Competition. Cursussen voor orkestspel en kamermuziek volgde zij vele jaren bij Collegium Musicum Schloss Pommersfelden.
In 2008 verhuisde Anna naar Amsterdam om bij Ilya Grubert te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2013 haar Bachelor studie afrondde. In die tijd heeft ze ook een jaar compositie gestudeerd en met het Fenrych Quartet deelgenomen aan
o.a. de Nederlandse Strijkkwartet Akademie en St Lawrence String Quartet Seminar in Stanford, VS.
Haar Master opleiding volgde Anna op het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waar ze ook solistisch optrad in een gezamenlijk project van de conservatoriumorkesten van Utrecht en Mallorca.
Als orkestmusicus speelde Anna in het Gustav Mahler Jugendorchester op tournees in 2012, 2014, 2015 en 2016, Lucerne Festival Academy, en later ook Lucerne Festival Alumni.
Anna remplaceert bij het Radio Filharmonisch Orkest, Symfonieorkest Vlaanderen en Noord Nederlands Orkest. Zij treedt als soliste op met amateur- en semiprofessionele orkesten, en met verschillende kamermuziek ensembles zoals Duo Ambiguity (concerten via Stichting Muziek in Huis), ShapeShift (hedendaagse muziek) en ReSamba (Braziliaanse muziek in een nieuw jasje).