CICONIA CONSORT BIJ PODIUM WITTEMAN
Ciconia Consort speelde 24 september j.l. in de TV uitzending van Podium Witteman. Wilt u deze uitzending opnieuw zien? Klikt u hier voor het fragment van Respighi. De gehele uitzending kunt u bekijken via uitzendinggemist.nl


RUSSISCHE WINTERSPROOKJES, een kerstconcert voor de hele familie
Tournee: 1 t/m 21 december 2017
EDE – DEN HAAG – MIDDELBURG – NAARDEN (Vesting)

Met een bijzonder Russisch verhaal, aangrijpende aria’s en prachtige muziek van Tsjaikovsky en Moussorgsky komen de kerstspoken van schrijver Maksim Gorki met bas-bariton en verteller Marc Pantus tot leven. Een kerstconcert voor de oudste én jongste concertbezoeker, ach eigenlijk voor het hele gezin! Lees meer en bestel…

Programma: Strijkersserenade van Tsjaikovsky, Schilderijententoonstelling van Moussorgsky en aria’s van Rachmaninov en Sjostakovitsch.

Concert-diner-arrangement 16 december 2017 Den Haag
Gezellig uit eten vóór uw concert in de Nieuwe Kerk bij bar-restaurant Pavlov? Lees meer…


JAARBROCHURE  2017-2018

In het seizoen 2017-2018 viert het Ciconia Consort zijn 5-jarig  bestaan. Op het programma staan vijf bijzondere en afwisselende concertprogramma’s met 20 concerten door het hele land. In dit lustrumjaar verwelkomen wij grote solisten als Pieter Wispelwey en Rick Stotijn en zullen wij onze eerste CD gaan opnemen.
Bekijk alle programma’s in de jaarbrochure 2017-2018 of kijkt u op de concertagenda.

Alle vijf de concertprogramma’s worden gespeeld op onze vaste speellocatie, concertzaal De Nieuwe Kerk in Den Haag. BOEK UW FAVORIETE CONCERTEN!OVER HET CICONIA CONSORT

Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren. Orkestleden zijn jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Het Ciconia Consort presenteert jaarlijks een serie met afwisselende concertprogramma’s in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag en geeft daarnaast steeds meer concerten door Nederland. Lees verder…

Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking‘ (Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Nederland is een muzikale parel rijker met het strijkorkest Ciconia Consort. Jonge musici die een groot plezier uitstralen en ongelooflijk goed spelen. Machtig mooi om te zien en te horen.’ (Corné Ran – programmeur Dr Anton Philipszaal/De Nieuwe Kerk, Den Haag)

Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten‘ (Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)

“The orchestra and the music were simply amazing. I would not miss the opportunity to listen to them again. (Fernando Fernández-Aguayo, consul Spaanse ambassade Den Haag)”


logoswebsite2