Seizoen 2023-2024

Seizoen 2023-2024

Vanaf 16 december is het sprookjesachtige familieconcert Kerst met de Gebroeders Grimm te beleven in Den Haag, Naarden, Zutphen en Oss. Ciconia Consort geeft u graag alvast een voorproefje. Dirigent Dick van Gasteren, sopraan Maria Pedano en mezzosopraan Talitha van der Spek vertellen in deze video van NPO Klassiek waarom u dit concert niet mag missen!

KERST MET DE GEBROEDERS GRIMM
16 december Den Haag – 17 december Naarden – 20 dec Zutphen – 22 dec Den Haag – 23 dec Oss

Beleef tijdens de donkere decemberdagen de warmte van ons familieconcert Kerst met de Gebroeders Grimm. Een verrassend kerstconcert waarin de Duitse sprookjestraditie centraal staat. Zo spelen we onder meer een compilatie van Humperdincks opera Hänsel und Gretel. Hiermee sluiten we ons maar al te graag aan bij deze heerlijke Duitse traditie.

Solisten Maria Pedano (sopraan) en Talitha van der Spek (mezzosopraan) staan garant voor het nodige vocale en visuele spektakel. Ook voor de jongste concertbezoekers is tijdens het concert een rol weggelegd.

Hans en Grietje bevat alle elementen van een echt kerstsprookje. Twee arme houthakkerskinderen verdwalen in het bos, door honger gedreven. Via het koekhuisje komen ze tenslotte weer veilig thuis. Toch? Of zit het iets anders?

Tijdens dit warme kerstprogramma komen ook andere typisch Duitse kersttradities voorbij, van Christkind tot Fränkische Lebkuchen. Ook hoort u verrassend mooie kerstmuziek van Karg-Elert, Schönberg en Reinecke.

Lees hier meer en boek kaarten!


Seizoen 2023-2024

Bekijk hier het gehele programma voor het nieuwe seizoen. Neem de brochure mee bij een van onze concerten, of lees het hier digitaal. De kaartverkoop is op vrijwel alle locaties gestart, bekijk de concertagenda voor het overzicht. 


Jubileumconcert 18 februari 

Het jubileumconcert op zaterdag 18 februari in een uitverkochte Nieuwe Kerk van Den Haag werd een gedenkwaardige, succesvolle avond! Vereerd waren wij ook met de hartelijke felicitaties van burgemeester Van Zanen. Voorzitter Marieke Bolle overhandigde de jubileum-CD-box en het jubileumboek van Ciconia als cadeau aan de burgemeester. Lees hier de gehele toespraak van burgemeester Van Zanen, en lees hier de blog van de burgemeester over zijn ervaring. 


Nieuwe CD Slavic Rhapsody
Hollandse Nieuwe! bij Passaggio Late Night, door Lex Bohlmeijer 
In de week van 7 maart was de CD elke avond te horen op NPO Radio 4

entsprechend kontrastreich und farbig sowie voller spielerischer Energie und gestalterischer FantasiePizzicato door Remy Franck
Het grote enthousiasme en het aanstekelijke spelplezier dat Ciconia ook in dit met zorg gekozen programma aan de dag legt kan geen enkele liefhebber onberoerd laten.” Opus Klassiek door Aart van der Wal
Lees meer en bestel

Ook verkrijgbaar: de Jubileum-CD-Box met 4 prachtige CDsPodium Klassiek

Op zondag 9 oktober was Ciconia te gast bij Podium Klassiek op NPO2. Ciconia speelde delen uit de Serenade voor strijkers van Dvořák, onderdeel van het concertprogramma Slavische Rapsodie. 
Bekijk het optreden hier terug. 


Luister geeft Ciconia een 9! 

De CD French Music for String Orchestra krijgt in Luister van Jurjen Vis een 9. Lees hier de hele recensie.


‘De weg naar Hollywood’ – 4 t/m 11 maart 2021, bekijk het terug
Ciconia op TV – NPO2 Extra en
Radio 4 – Avondconcert
Klik hier om de uitzending terug te kijken.
Meer informatie over dit programma is te lezen op: ‘De weg naar Hollywood’


Recensies:
Klassieke Zaken: “een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.
Luister: “De liefde waarmee de Ciconias de stukken uitvoeren is hartverwarmend.”

Südwest Presse: “mit jedem Ton aufregende Debüt-CD
Musik & Theater (Schweiz): “frei von Knalleffekten und gleichwohl ein echter Knaller. Stark!
Musicweb-international: “Its impressive unity and full string tone provide an ideal foundation for the alliance between attention to form and appreciation for the coloration of the writing. Compelling from start to finish, French music for string orchestra could hardly be better served.”


Ciconia in LAM museum. Foto: Corine Zijerveld


OVER CICONIA CONSORT
Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook vaak onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma. Het orkest biedt niet alleen een concert, maar een echte avond of middag uit, waarbij concerten in een thematische context worden geplaatst.
Het Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren en bestaat uit 20 jonge musici die hun sporen hebben verdiend op (inter)nationale concoursen en concertpodia. Het orkest presenteert jaarlijks 25 concerten door Nederland met als vaste speellocatie de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag.
Het orkest bracht vier cd’s uit bij het label Brilliant Classics, die door internationale pers lovend zijn ontvangen. Daarnaast is het orkest wereldwijd te horen op de radiostations zoals ABC Classic (Australië), SWR2, NDR en BBC3. Lees meer…

‘Inspirerend, verrassend en vernieuwend’ D. Lammers
Recensie concert 22 februari 2020 in KunstHart door Frans van Hilten

      
  privacy verklaring