KAFKAIAANS COUVERT, een collegeconcert

Was Sjostakovitsch partijcomponist of toch niet? Wat zijn de huidige bedreigingen van mental privacy en gedachtevrijheid beschouwd vanuit de neurowetenschap en robotica? Filosoof Pim Haselager zal tussen de muziekwerken een inspirerend minicollege geven over ‘het individu’ versus ‘het systeem’. Werken van Sjostakovitsch en Hartmann. Lees meer en bestel…

9 juni – Hertz-TivoliVredenburg Utrecht
10 juni – concertzaal De Nieuwe Kerk Den Haag

Diner-concert-arrangement 10 juni Den Haag
Combineer uw concert in de Nieuwe Kerk van Den Haag met een drie gangen Ciconia keuzemenu in café-restaurant Pavlov. lees meer…
=============================================================

De nieuwe jaarbrochure is uit!

In het seizoen 2017-2018 viert het Ciconia Consort zijn 5-jarig  bestaan. Op het programma staan vijf bijzondere en afwisselende concertprogramma’s met 20 concerten door het hele land.
In dit lustrumjaar verwelkomen wij grote solisten als Pieter Wispelwey en Rick Stotijn en zullen wij onze eerste CD gaan opnemen.
Bekijk alle programma’s in de jaarbrochure 2017-2018 of kijkt u op de concertagenda.

Alle vijf de concertprogramma’s worden gespeeld op onze vaste speellocatie concertzaal De Nieuwe Kerk in Den Haag. De kaartverkoop voor deze concerten start op 16 mei. U ontvangt 10% korting wanneer u 3 concerten boekt en 15% korting bij 5 concerten (p.p.).
=============================================================

Over het Ciconia Consort

Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren. Orkestleden zijn jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Het Ciconia Consort presenteert jaarlijks een serie met afwisselende concertprogramma’s in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag en geeft daarnaast steeds meer concerten door Nederland. Lees verder…

Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking‘ (Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Nederland is een muzikale parel rijker met het strijkorkest Ciconia Consort. Jonge musici die een groot plezier uitstralen en ongelooflijk goed spelen. Machtig mooi om te zien en te horen.’ (Corné Ran – programmeur Dr Anton Philipszaal/De Nieuwe Kerk, Den Haag)

Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten‘ (Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)

“The orchestra and the music were simply amazing. I would not miss the opportunity to listen to them again. (Fernando Fernández-Aguayo, consul Spaanse ambassade Den Haag)

logoswebsite2